Арбитражното залагане е стратегия за спортни залагания, която позволява на играчите да се възползват от несъответствията в ценообразуването на пазарите на залагания. Тя включва поставяне на два (или повече) залога на едно спортно събитие, така че да бъдат обхванати всички възможни резултати. В правилните ситуации тези залози ще върнат печалба, независимо от резултата от събитието. Така на кратко звучи интерпретацията на стратегията за залагане на арбитраж. Всъщност не ви казва много, нали? За да ви помогнем да разберете правилно тази стратегия, трябва да обясним какво точно имаме предвид под „несъответствия в ценообразуването на пазарите на залагания“.

Ако залагате на спорни състезания от известно време, вероятно вече сте наясно, че коефициентите за събитията обикновено се различават при различните букмейкъри. Когато залагате на тенис мач, например, коефициентът за победа на всеки играч обикновено варира леко при различните букмейкъри и сайтове за залагания. Тези разлики са причината, поради която е толкова важно да сравнявате коефициентите, преди да направите своите предположения. Въпреки че разликите са доста малки, те могат да се акумулират с времето. Получаването на възможно най-добрите коефициенти, значително ще подобри резултатите от залаганията ви в дългосрочен план.

Гарантирани печалби без риск

Малките разлики между различните букмейкъри са често срещани и ще ги виждате през цялото време. Стратегията за арбитражно залагане, както вече споменахме, е изключително лесна. Пример за подобен тип залагане- заложите за победа на отбор А при коефициент от 2.08 при букмейкър А. След това, заложете на отбор Б при букмейкър Б при коефициент 2.09. Едно от двете ни предположения очевидно ще спечели, което неминуемо ще ни донесе печалба. Да приемем, че заложихме по 100 лева на всеки един коефициент.

Гарантирани печалби

Ако отбор А спечели, ще получим печалба от 208 лева. Това ще ни даде обща печалба от осем лева. Ако отбор Б спечели, ще получим печалба от 209 лева. Това ще ни даде обща печалба от девет лева. Очевидно, не печелим големи суми, но въпросът е, че гарантирано ще увеличим банковата си сметка. Поради тази причина, стратегията за арбитражно залагане е толкова популярна. Без да поемаме никакъв риск, ние постигнахме гарантирана възвращаемост.

Не трябваше да предположим кой отбор е с по-голяма вероятност да спечели, тъй като при арбитражното залагане това е без значение. Единственото нещо, което трябваше да забележим е разликата в коефициентите на два букмейкъра, да направим залозите и след това да си вземем печалбите. За съжаление обаче, този вид очевидна разлика в коефициентите много рядко може да се открие. Повечето възможности за използване на арбитражната стратегия за залагане са по-трудни за откриване и изискват извършване на повече изчисления.

Законно ли е?

Концепцията за правене на пари онлайн чрез залагане на спортни мачове звучи твърде добре, за да е истина. От години сме подложени на реклами, предлагащи различни начини за печелене на пари онлайн, които в повечето случаи се оказват измамни. Разбираемо е първоначално да предположим, че спортните арбитражни залагания трябва да носят в себе си скрита измама. И най- вече, дали това е напълно законно. Истината е, че арбитражното залагане всъщност е напълно законно във всяка държава, в която е разрешено онлайн залагането. Любителите на арбитражното залагане просто намират несъответствията в коефициентите на букмейкъри, които имат разрешение да оперират в дадена държава. От тази гледна точка, арбитражното залагане е напълно законно.

Aрбитражни залагания онлайн

Одобряват ли букмейкърите арбитражни залагания?

Изненадващо, отговорът на това зависи от самия букмейкър. Причината за това е, че някои букмейкъри могат да се възползват от арбитражните залози. Смисълът на арбитражното залагане е, да печелите пари от букмейкърите. Но печалбите, които правите, обикновено не са съизмерими с тези на букмейкърите. Някои букмейкърите са известни с това, че имат много точни коефициенти с доста ниски маржове на печалба. Те светкавично променят коефициентите си в случай на контузен играч или подобни новини, които пряко влияят върху вероятността за изхода на срещата.

От друга страна, има и такива букмейкъри, които бавно актуализират коефициентите си и също така са по-склонни да неглижират новините около съставите (т.е. предлагат коефициенти, които не отразяват истинската вероятност за предполагаемия резултат, възникнал в даден мач). Те предлагат ниски коефициенти, но за сметка на това привличат клиенти, като предоставят щедри оферти за регистрация и други бонуси.

Кои букмейкъри одобряват подобен тип залози

Възможностите за арбитраж обикновено възникват от лоши коефициенти, осигурени от втория тип букмейкър. Под лоши коефициенти имаме предвид, такива които са твърде щедри; предоставените коефициенти предполагат по-малка вероятност за печалба, отколкото е в действителност. За да покрием залога на тези лоши коефициенти, любителите на арбитражните стратегии залагат на другия изход, като използва възможно най-добрите коефициенти (за да максимизира печалбата си).

Най-добрите налични коефициенти обикновено са от тези букмейкъри, които по- често правят корекции на предлаганите от тях коефициенти (не забравяйте, че те имат най-ниския марж на печалба). В дългосрочен план, втория тип букмейкър ще загуби пари (поради факта, че не отразява реалността), а първия тип букмейкър ще спечели (от малкия им марж на печалба). Разбира се, арбитражът също ще спечели пари.

Бъдете внимателни за закриване на сметката Ви

Всичко това беше по- дългата версия на факта, че има букмейкъри, които одобряват арбитражните залози, а други не. Първата група букмейкъри, които разгледахме насърчават арбитражните търговци да се регистрират при тях, тъй като от тях имат много висок оборот на средства (т.е. правят много залози), което ги прави печеливши клиенти.

Втората група букмейкъри, от своя страна, ще направят всичко възможно да намерят любители на арбитражните залози, като в последствие може да ограничат или затворят сметките им, тъй като са много скъпи клиенти. Ако не сте внимателни, лесно можете да намерите максималния си залог, ограничен от букмейкъра, само след няколко направени залози. Ето защо защитното арбитражно залагане (използване на стратегии за залагане, за да избегнете букмейкъра да затвори сметката Ви) е най-важното умение на всеки, който практикува спортна арбитражна търговия.

Научете още за:

прогнози за конни надбягвания

Най- добрите прогнози за конни надбягвания

Намирането на надеждни и печеливши прогнози за конни надбягвания може да изглежда изключително трудно. Индустрията на спортни прогнози изобилства от измамници, партньори на букмейкъри и влиятелни лица...

прогнози за залози

Безплатни прогнози за залози по време на игра

Един от най-интересните нови начини за залагате на спортни мероприятия е залагането на живо. Понякога наричани залагания по време на игра, те натрупаха популярност с нарастването на броя на букмейкърите и конкуренцията...

Как работи акумулативния залог?

Как акумулативния залог увеличава печалбите?

Акумулативният залог, като един от най-популярните видове залагания, със сигурност сте чували термина и преди, но може да не сте запознати с начина на залагане. Той предполага подкрепяне на повече от едно събитие...