Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/opensrcb/public_html/efb-current/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 155

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/opensrcb/public_html/efb-current/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 155

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/opensrcb/public_html/efb-current/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 155

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/opensrcb/public_html/efb-current/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 155
Свободата е капитал, а не джобни - Електронна граница — Електронна граница

Свободата е капитал, а не джобни

by Електронна граница on July 29, 2008 · 0 comments

in Другите за нас

Комитата е написал чудесна статия за свободата и за това я публикувам тук.:

Нещо да ви говори датата 11 октомври*?

Неспособните и некадърни правителства винаги имат готова рецепта, която пробутват на народите си — “Откажете се от свободата си, за да ви решим проблемите.”

И това ни се пробутва като лек-пенкилер за всичко — за проблемите с интеграцията на малцинствата, за въпросите с авторските права, за проблемите с паркирането и пътното движение, за граничния контрол, за реализиране на свободата на придвижване (и това ако не е ирония!), за здравната реформа и за какво ли още не.

В Македония дори наскоро се направи опит да се въведе регистрационен режим за разходки из природата, за да се реши въпросът с горските пожари.

Винаги ограничението на свободата се смята от правителствата за по-лесната мярка от пълната реформа в някоя област, която да премахне системните причини за съществуването на даден фундаментален проблем. Но какво да се прави, правителствата разсъждават винаги именно така и с поглед към следващия мандат.

Иронията на съдбата се състои в това, че колкото и да жертваш от свободата си, то никога не е достатъчно и никога проблемите не се решават. А дори се и задълбочават.

Включи се в инициативата за радикална и всеобща съпротива на опитите за ограничаване на свободата в България. Не на следенето, не на безразборното събиране на лични данни.

На 11 октомври в столиците в цяла Европа ще има протести.
Бележка за маниаци: Някои по-вманиачени (като мен) знаят, че на 11 октомври 1941 г. е започнала “национално-освободителна революция” срещу “българския фашистки окупатор” през втората световна война. Нищо че самият окупатор не подозира, че убийството на стражаря пред полицейския участък в Прилеп е всъщност революция.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: