Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/opensrcb/public_html/efb-current/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 155

Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/opensrcb/public_html/efb-current/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 155

Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/opensrcb/public_html/efb-current/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 155

Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/opensrcb/public_html/efb-current/wp-content/themes/thesis_183/lib/classes/comments.php on line 155
Парламентарна комисия: ЗЕС не отговаря на Директивата - Електронна граница — Електронна граница

Парламентарна комисия: ЗЕС не отговаря на Директивата

by Електронна граница on December 17, 2009 · 0 comments

in Без категория

Вчера, 16.12 на заседание на парламентарната комисия по европейски въпроси беше отхвърлен проекта за промяна на закона за електронни съобщения с идеята, че той не отговаря на европейското законодателство и на принципите на правото на ЕС, ето и новината от news.bg:

Промените в Закона за електронните съобщения, предлагани от МС, бяха отхвърлени от Парламентарната комисия по европейски въпроси. Законопроектът се подкрепя от ГЕРБ и Атака.

В комисията той получи одобрение от 6 депутата, но надделя позицията на останалите – 6 гласуваха „въздържал се” и един „против”.

Ясно е, че на службите им е необходим нов инструмент за проследяване в борбата с престъпността, но в предложения законопроект липсват гаранции, че няма да се злоупотребява.

На заседанието на комисията беше припомнено, че става въпрос за личното пространство на гражданите, а също и за търговска конкуренция.
На органите на МВР им е необходима по-голяма оперативност, но трябва да има контрол и респект, категорични са противниците на законопроекта.

Припомняме, че официални позиции срещу предлаганите от правителството промени в Закона за електронните съобщения бяха обявени от ДСБ и БСП.

Междувременно по-рано днес стана ясно, че Дирекция „Оперативно-технически операции” на МВР ще може да подслушва служители на министерството при съмнения за неправомерни действия.

Това става възможно, след като депутатите приеха на второ четене промяна в Закона за специалните разузнавателни средства.

Мотивите за предложенията са, че ДАНС може да прилага СРС спрямо служители на Вътрешното министерство, но няма техническа възможност да изпълни това задължение.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: